Kategorier
Allmänt

Brev, som de skulle kunna vara

Hej Magdalena Ribbing! Tycker inte du, som jag, att alla bara ska skärpa sig och säga hej med ett leende? Det är väl ändå kutym att man hälsar? Folk ser så gråa och trötta ut. Är det hösten eller mår folk bara allmänt dåligt? I så fall bör de väl skärpa sig? Det är väl ändå inte hur man har det utan hur man tar det som är det viktiga? Kanske en ljus sjal skulle pigga upp? Vad tror du?

Hälsningar Viktoria

p.s. Att skylla på utmattningsdepression är väl ändå ute? Det är ju bara så 2007, eller hur? d.s

 

Hej Viktoria!

Att säga hej är en artig gest som man bör hålla sig till. Men man bör inte vara för påträngande.

Det är riktigt som du säger att vi inte använder utmattningsdepression längre. Fibromyalgi är också något som är på väg ut. Vi använder utförsäkrad eller fas 3. Det är ungefär samma sak.
Det viktiga, tycker jag, är att man ändå ser proper ut och att man har kniven i höger hand när man äter. Det är såna där små detaljer som kan vara bra att hålla sig i när det kan kännas lite tungt.

Men som sagt, en pigg sjal och ett litet leende piggar alltid upp.

Med vänliga hälsningar Magdalena Ribbing.

[hr]

Hej Statsministern!

Tycker inte du, som jag, att arbetslösa bara ska skärpa sig och skaffa sig ett jobb? Jag menar det finns ju jobb.

Hälsningar Viktoria

 

Hej Viktoria!

Nej, jag kan inte hålla med dig där. Det är ett problem att vi har en så hög arbetslöshet just nu framförallt bland unga. Vi måste tillsammans se till att alla som har hamnat i ett utanförskap, kommer in igen. Vi behöver se över våra skatter och kanske höja dem igen och även se över våra a-kassor och se till att de fungerar bättre. Jag funderar på att ta tillbaks förmögenhetsskatten. Jag vill också se över vår gemensamma offentliga sektor. Där behöver vi verkligen sätta in fler resurser och ta tillbaks all privatisering.

Näääää, skämta…..tihi…..Naturligtvis finns det jobb. Det är precis som du säger. Det är bara att skärpa sig.

Du, förresten, tycker inte du att det där ordet ”livschanser” som jag har börjat använda, är bra.  Det blir mer spännande med ”livschanser”. Lite som ett lotteri. Det blir som med pensionsfonderna som sossarna skapade. Man vet liksom inte riktigt hur det ska gå.

I alla fall, vi planerar nu för några fler jobbskatteavdrag som förmodligen kommer att avslutas 2018, om vi sitter kvar, (men sossarna verkar ju vilja vara med oss nu så det kanske inte spelar någon roll.) Det sista jobbskatteavdraget kommer att var nr 10. Efter det kommer vi att inför något vi kallar ”Hungergames”. Det ska bli riktigt spännande.

 Med varma hälsningar Fredrik

p.s Jag skickar dig en trisslott som tack för ditt engagemang. d.s

[hr]

Hej Kulturministern!

Tycker inte du, som jag, att alla kulturarbetare bara ska skärpa sig och börja jobba lite mer ideellt och mer med sponsring? Jag menar det är ju ändå en hobby vi håller på med som vi egentligen kan syssla lite med vid sidan av. Konsten ska väl ändå bara vara som en trevlig liten chokladtårta i ett samhälle?

Med vänliga hälsningar Viktoria

 

Hej Viktoria!

Du har skickat till fel person. Jag är idrottsminister. Eller? Är jag kulturminister också? Det har jag nog inte hört.

I vilket fall håller jag helt med dig. Se på fotbollen. Där jobbar man både ideellt och med sponsring och se så bra det går.

 

Hälsningar Idrottsministern …

…och tydligen kulturministern också. Jag har verkligen inte hört att jag är kulturminister. När blev jag det?

[hr]

Hej Janne Josefsson!

Trycker inte du, som jag, att alla fattiga barn i Sverige bara ska skärpa sig och sluta vara så fattiga? Eller finns det ens fattiga barn i Sverige?

Mvh Viktoria

 

Hej Viktoria!

Nej, det finns inga fattiga barn i Sverige. Såg du inte mitt reportage på TV när jag gick runt och letade efter fattiga barn? Hittade jag några? Nej, just det. Så då finns det ju inga.

Hej då från Janne.

[hr]

Hej Jan Björklund!

Tycker inte du, som jag, att alla barn som har dåliga betyg i skolan bara ska skärpa sig och få bättre betyg???!!!! Nu när den där PISA-Rapporten har kommit är det väl dags att byta betygssystem? Det borde göra susen.

Med vänliga hälsningar Viktoria

 

Hej Viktoria !

 Jamen jaaaaa!!!! Betyg är det bästa jag vet! Det är det enda jag tänker på. Jag kan inte tänka på något annat än betyg. Jag tänker på betyg hela dagarna. Jag tänker betyg, betyg, betyg, tänker jag. Jag kan inte hjälpa det. Jag älskar betyg. Jag har inte tid att tänka på annat. Jag kan inte förstå hur man inte kan tänka på betyg. Jag vill ligga med alla betyg i hela världen. Jag vill slicka på betygen och gifta mig med dom.

Nu ska jag gå och hitta på ett nytt betygssystem. Tack för ditt brev. Jag skickar dig olika betygsskalor som tack för ditt engagemang.

 

Med vänliga hälsningar   Jan Björklund.

[hr]

Hej Kungen!

Tycker inte du, som jag, att alla bara ska SKÄRPA SIG!? och gå ut och jaga älg istället.

Hälsningar Viktoria

 

Hej Viktoria!

Jo dät tyKer jAg.

HelSniNgar kuNen.

p.s. Jag käner igen dit naMn. Er vi bekanta? d.s

[hr]

Hej Göran Hägglund!

Tycker inte du, som jag, att alla ensamstående mammor bara ska skärpa sig och sluta gnälla över att inkomstgränsen för att få bostadsbidrag inte har ändrats sen 1996? Jag menar, underhållsstödet höjdes ju med hundra kronor 2006 och det har de minsann inte tackat för. Knulla går bra men sen när barnet kommer då gnäller de över att underhållsstödet är för lågt. De får väl anstränga sig mer så att pappan stannar kvar eller skaffa en ny man som försörjer dem.

Med vänliga hälsningar Viktoria

 

Hej Viktoria!

Du har uttryckt dig så väl att jag inte har något att tillägga. Jag skickar dig en bok: ”How to catch a man, and keep him for good.” av Darren G. Burton, som du kan ge till någon ensamstående.

Mvh Göran Hägglund

[hr]

Hej Jimmie Åkesson!

SKÄRP DIG!   Du är för mesig! 11 miljarder!!!! Jag fiser på dina 11 miljarder. Jag vill ha mer. Varför ska vi bara minska invandringen med 45%? Varför stoppar vi inte bara alla vid gränsen? Dessutom kan vi väl göra oss av med de där andra parasiterna. 1:a , 2:a, 3:e generationens invandrare kan vi ju lätt tjäna en massa pengar på om vi skickar tillbaks dem dit de kom ifrån. Det kan bli svårare med den 4:e och 5:e, men de kan vi ju byta blod på. Jag menar invandrare är ju generellt sätt mer brottsbenägna än Svenskar och det måste ju ligga i blodet. Byt blod.

Hoppas du inte blev rädd för de stora bokstäverna i början av brevet. (Jag menar, det kunde ju uppfattas som ett hot mot demokratin.)

Kramizzz från Viktoria

 

Hej Viktoria!

Tack för ditt brev. Nä, jag blev inte så rädd. Däremot känner jag mig lite ledsen över att du tycker att jag är mesig. Jag vill verkligen inte vara en mes. Jag har förstått att mina partikamrater också tycker att jag är lite mesig. Men jag försöker verkligen vara tuff. Kanske är det frisyren. Vad tror du?

Innerst inne är jag en riktig badboy, (men säg inte det till någon, tihi.)

kramizzz från Jimmie.

p.s. Jag skickar dig en av mina offerkoftor att värma dig med i vinterkylan. d.s

[hr]

Personerna i breven heter inte något annat och de har väldigt mycket med våran verklighet att göra.

Av Viktoria Folkesson

Arbetar som skådespelare. Gick ut scenskolan 1998.
Ensamstående mamma. Feminist. Demokratisk socialist (Hon tycker det låter fint och dessutom kallade sig Olof Palme det.)
Viktoria tror på människans lika värde, men är nog osäker på vad det verkligen betyder, i praktiken liksom. Vet inte ett skit om hur man uttrycker sig i skrift, men det betyder inte att hon inte bryr sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.